Redovisning Bostadsrättsförening

ViRedo är en helhetsleverantör av redovisningstjänster.

Bokföring

Avstämningar, moms- och skattedekl, lön, reskontra, kvittohantering mm

Årsredovisning

Bokslutsdispositioner, K2, K3, kontakt revisor mm

Inkomstdeklaration

Deklaration för olika bolagsformer och privatpersoner.

Rapportering

Avstämda rapporter, egen tillgång via webben mm

Behöver ni redovisning för er bostadsrättsförening? Vi erbjuder redovisning för bostadsrättsföreningar i Stockholm. Många BRF:er i Stockholm kan behöva hjälp med redovisning för sin bostadsrättsförening. Det finns ju så mycket annat som man behöver hinna med. Och alla som sitter med i styrelser för bostadsrättsföreningar har andra jobb vid sidan om.

Redovisning för flera bostadsrättsföreningar

Du kan finna flera stora och små bostadsrättsföreningar bland våra kunder. Vi är vana vid att arbeta för stora såväl som mindre bostadsrättsföreningar i Stockholm och förstår bostadsrätternas villkor som de lyder under. Om ni vill det kan vi även skräddarsy de tjänster som ni behöver från oss.

Det är sällan som det går att enbart ha styrelsemedlemskap som sin enda huvuduppgift. Till det ska man hinna med sitt vardagsliv; hämtning och lämning på skola och dagis, matlagning, städa sin bostadsrätt och helst av allt en meningsfull fritid. Vem som helst förstår att man inte hinner med redovisningar för bostadsrättsföreningarna. Därför erbjuder vi hjälp med redovisningar för bostadsrättsföreningar. Vi förstår vilket stort arbete som det innebär för styrelsemedlemmarna i bostadsrättsföreningarna i Stockholm.

Detta ingår i våra tjänster för redovisning för bostadsrätter:

 • Bokföring för er BRF såsom avstämningar, moms- och skattedeklarationer, löner och reskontra med mera
 • Rapportering såsom debiteringslistor, objektlistor och budgetförslag
 • Hyresadministration, gäller aviseringar, påminnelser, hyresjusteringar med mera.

 

Om det är så att ni äger flera fastigheter inom er bostadsrättsförening och därmed har en stor post för redovisningar för alla era bostadsrätter kan vi presentera ett helt paket för BRF:er. Vi erbjuder fast pris för månadsvisa redovisningar, och även ta hand om aviseringar, påminnelser, lägenhetsregister, mäklarbilder för försäljning av era bostadsrätter, röstlängder och annat stöd till er styrelse.

Phone mockup av Fortnox appen

Enkelt, effektivt och automatiserat

Allt som vi gör är digitalt. Detta för att ni i er styrelse för er bostadsrättsförening ska direkt se hur det är ställt med ekonomin i er bostadsrättsförening. Vi använder oss av Fortnox för vår redovisning som är molnbaserad. Det innebär att ni kan gå in när som helst, var som helst och kika på er redovisning för er bostadsrättsförening.

Vi använder oss också av Real för digital, effektiv och automatiserad rapportering och dokument som ändras digitalt och i närtid. På så sätt kan ni även följa redovisningen medan den förändras. Ni kan även lägga in nya dokument och underlag för er redovisning. Alla våra program är enkla att använda. Detta är något som vi också arbetar efter; att allt ska vara så enkelt det bara går för de bostadsrättsföreningar som vi arbetar för.

Detta är vad vi kan erbjuda bostadsrättsföreningar digitalt:

 • Leverantörsfakturor
 • Attestering
 • Löner
 • Löpande bokföring
 • Kvitton
 • Rapportering
 • Hyresavisering
 • Bokslut och revision

 

Eftersom vi använder oss av digital redovisning för bostadsrättsföreningar kan ni när som helst både själva lägga in alla dokument, underlag och kvitton gällande er redovisning för er bostadsrättsförening. Har ni en scanner så kan ni enkelt omvandla lönebesked, kvitton, fakturor, betalningar och betalningar som ni sedan kan ladda upp dem i redovisningsprogrammet Fortnox.

Phone mockup av Fortnox appen

Årsredovisning för bostadsrättsföreningar

Vi tar även hand om årsredovisning för bostadsrättsföreningar i Stockholm. Alla bostadsrättsföreningar måste enligt lag göra årsredovisningar och dessutom ha en revisor. Är man en mindre bostadsrättsförening kan man använda sig av K2, medan större bostadsrättsföreningar kan behöva hjälp med sin årsredovisning. Här skiljer sig reglerna åt för mindre och större bostadsrättsföreningar.

En större bostadsrättsförening anses vara stor om:

 • Man har fler än 50 anställda
 • Har mer än 40 miljoner kronor i senast redovisade balansomslutning
 • Mer än 80 miljoner kronor i redovisad nettoomsättning

 

En mindre bostadsrättsförening är inte skyldig att ge sin årsredovisning till Bolagsverket, i normala fall. Men undantagsvis kan man få ett föreläggande från Bolagsverket om att så göra. Undantaget gäller också för mindre bostadsrättsföreningar att ha en revisor.

Phone mockup av Fortnox appen